fredag 19 januari 2018

Veckoinformation vecka 3

Hejsan!
Nu är vi i full gång igen och arbetar på efter julledigheten. Det har varit en mycket bra vecka. Vädret har ju varit lite blandat och det kan behövas mer extrakläder eller ibland extraskor/stövlar då de blir väldigt blöta ute. Det kan finnas en del kläder i torkskåpet så ta gärna en titt där om det finns något som tillhör er.
Den här veckan har vi i matematik arbetat vidare med uppställning med addition. Vi kommer att fortsätta med uppställning nästa vecka och även uppställning med minnessiffra.

I svenska har vi arbetat med adjektiv, verb och substantiv. De fick fylla på en saga där dessa ordklasserna saknades (kunde bli en ganska tokig saga) som de sedan fick läsa upp för varandra. Det var en uppskattad uppgift.

På NO lektionerna har vi pratat om vintern. De fick skriva en gemensam sammanfattning och rita en bild till.

I tisdags var det idrott. Då lekte de en lek som heter konboll. I denna lek tränade vi på samarbete, kasta bollar på konor och att springa. Vi lekte också en tagenlek, när man blev tagen skulle man ställa sig och göra en valfri rörelse. För att bli fri måste en kompis komma och göra en likadan rörelse.

Eleverna har också fått ut sin första läs-och skrivläxa för terminen. Den ska lämnas in på tisdagar.

Händer nästa vecka:
Måndag: Bibliotek
Tisdag: Idrott, lämna in läs-och skrivläxan
Onsdag: Ny läs-och skrivläxa delas ut

Trevlig helg!

Med vänliga hälsningar
Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar