fredag 2 december 2016

Veckobrev vecka 48

Veckan har varit bra! Vi har i torsdags öppnat den första luckan på vår adventskalender som är tillverkad av barnens händer som bildar en gran. Där har vi satt röda kulor som någons namn står på baksidan, där finns också en matteuppgift som de ska läsa högt för klassen och som vi hjälps åt att lösa. De får också med sig en liten påse med pepparkaka och polkagris.

I måndags hade vi halvklass på mattelektionen, halva klassen fick spela ett matte spel på Ipads och andra halvan var i klassrummet och arbetade i matteboken. På onsdagen bytte vi så de som spelade fick arbeta i matteboken.
Veckans bokstav den här veckan var bokstaven Pp. Vi kom på många ord som börjar på bokstaven Pp. Vi har arbetat med bokstavshäfte och vår arbetsbok.
I torsdags var vi i skogen där arbetade vi med geometri. De skulle i grupper bilda kvadrater, trianglar, cirklar och rektanglar. Sen skulle de byta figurer med varandra när jag sa vilka som skulle byta plats och ibland blev det figurkaos då måste alla byta plats.
 På fredagen tittade vi på Kloka ugglan och kompisproblemet. De hade också fått dra en hemlig kompis som vi sedan ska lista ut vem som hade vem.

Händer nästa vecka:
Måndag 5/12: STÄNGT
Tisdag 6/12: lämna in läsläxa, få ny läsläxa. Bibliotek
Onsdag 7/12:
Torsdag 8/12: skogen
Fredag 9/12:                                             Trevlig helg!             🎄

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar